Met de juiste behandeling zijn de klachten snel onder controle en mogelijk verdwenen...
Er zijn verschillende aandoeningen die een medisch pedicure tegenkomt in haar salon.
De meeste aandoeningen zijn prima te verhelpen door regelmatig een bezoek te brengen aan uw medisch pedicure.
Wij leggen u er een aantal uit.
Wanneer u diabetes heeft is het belangrijk om dagelijks de huid van de voeten te inspecteren. Dit doet u door elke dag de schoenen te controleren ter controle dat er geen oneffenheden aan de binnenkant van de schoen zit. Ook adviseer ik naadloze sokken of kousen dragen. Hoe gek het ook klinkt was uw voeten niet te vaak met zeep. Droog uw tenen vooral tussen de tenen goed af. Afdrogen kan door met een zachte handdoek of een tissue tussen de tenen te "vlechten". Wissel regelmatig van schoenen. Ook als u (nog) geen voetklachten heeft!
Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure u graag adviezen over de verzorging van uw voeten en de juiste keuze van schoenen. Nog een goede tip; Smeer je voeten dagelijks in met een diabetes crème van Akeleine.
Vraag ernaar!!! Heeft u een wondje en bent u diabetes patiënt, bel gelijk de huisarts, hij of zij kan dan actie ondernemen.
De behandelingen door een gecertificeerd pedicure worden gedeeltelijk vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar de website van uw verzekeringsmaatschappij, u kunt deze informatie vaak vinden onder kopje vergoedingen.
Natuurlijk ben ik altijd bereid u van meer informatie te voorzien, maak hiervoor een afspraak via gegevens, dit kan via de contactpagina.
Een diabetische voet is een voet die als gevolg van diabetes is aangetast. De huid, het bindweefsel en het spierweefsel sterven af. Dit door een slechte slagaderlijke doorbloeding van de voet door de diabetes.
Wanneer diabetes langere tijd bestaat kunnen er veranderingen aan de wanden van de bloedvaten ontstaan. Er is vooral sprake van een verdikking van de wanden van de slagaders. Dit belemmert uiteindelijk een goede doorbloeding van weefsels en organen. De gevolgen van deze verdikking is afhankelijk van de organen die door de aangetaste slagaders worden gevoed.
Wanneer de slagaders in de benen en voeten worden aangetast neemt de doorbloeding van de voet af. Vooral de kleine slagaderen in de huid hebben het eerst hiervan te lijden. Een diabetische voet begint dan ook meestal met wondjes aan de huid, vooral aan de tenen.
Hoe langer iemand diabetes heeft, hoe groter de kans op het ontwikkelen van voetklachten. Geschat wordt dat ongeveer de helft van de mensen die 10 jaar, of langer, aan diabetes lijden, problemen aan de voeten hebben. Deze problemen kunnen in de toekomst tot ernstige complicaties kunnen leiden.
Kleine wondjes aan de voeten van mensen met diabetes kunnen gaan infecteren. Door de slechte doorbloeding is de weerstand tegen bacteriën sterk afgenomen en kan er makkelijker een uitgebreide infectie zoals wondroos ontstaan. De infectie kan er op haar beurt weer toe leiden dat de suiker ontregeld raakt. Bovendien hebben antibiotica meer moeite om het geïnfecteerde gebied te bereiken door de verminderde doorbloeding.
Daarom is het belangrijk dat zelfs kleine verwondingen aan de voeten van diabetespatiënten tijdig en "agressief" en doeltreffend worden aangepakt.
Een verwaarloosde diabetische voet kan uiteindelijk de voorbode zijn van een amputatie! Vandaar het dringende advies aan mensen met diabetes om regelmatig een gecertificeerde pedicure te bezoeken.
Mensen met diabetes hebben vaak extra risico om wondjes aan de voeten te krijgen in vergelijking met mensen zónder diabetes.
Dit komt ondermeer door neuropathie: als gevolg van de diabetes zijn de gevoelszenuwen in de voeten aangetast. Hierdoor merken diabetes patiënten wondjes aan de voeten (door stoten of schaven) aanvankelijk niet op, met alle gevolgen van dien.
Problemen met veranderingen aan de slagaderen in de benen zijn vaak goed herkenbaar, ook voor de diabetespatiënt zelf. Kenmerken zijn etalagebenen: pijnklachten bij lopen die het nodig maken af en toe stil te staan.
Pijn in de benen gedurende de nacht: Misschien herkenbaar is dat de pijn afneemt door de benen over de rand van het bed naar beneden te laten bungelen.
Een slechte slagaderlijke bloedvoorziening uit zich ook vaak als eerste door koude, witte of blauwe tenen.
Hebt u reuma, dan kunt u zelf het volgende doen.
Door regelmatig aandacht te schenken aan uw voeten, verkleint u als reumapatiënt de kans op complicaties.
Ortheses en Nagelbeugel vallen niet onder de vergoeding via uw zorgverzekeraar. Indien uw behandeling wordt uitgevoerd door een podotherapeut komt u afhankelijk van uw zorgverzekering wel in aanmerking voor een vergoeding.
Connie van Deick helpt bij pijnlijke voeten en verzorgt deze tot in de puntjes!
Klaproos 4
4007 VR Tiel
KvK 1104114
Wegens de drukte in de praktijk kan ik momenteel geen nieuwe cliënten aannemen.